måndag 25 november 2013

Garanterat rumsren

Har gjort färdig en julklapp till brorsdottern. Skickade efter materialsatsen här. Själva delarna var ingen konst att sticka. Bara raka bitar. Beskrivningen av monteringen är dock lite knapphändig. Man får gissa sig fram till rätt lösning. Garnmängden var ganska snålt tilltagen. Svansen blev lite kortare än vad som var meningen. Men det funkar ändå. Slutresultatet blev bättre än jag kunde tro. Det är nog det sötaste jag stickat. Storleken är ca 18 cm hög och 20 cm lång.

fredag 22 november 2013

Pellefant

Som den djurvän jag är måste jag ju självklart sticka en elefant :-) Har stickat den fritt efter det här mönstret. Garnet är fuga. Stickor 3,5.


tisdag 19 november 2013

Ingenting är omöjligt


Den här tröjan var en liten utmaning att sticka. Den var påbörjad av en dam som gav upp. Jag förstår henne. Mönstret bestod enbart av tätskriven text och fick dropsmönstren att framstå som otroligt pedagogiska. Jag lovade att försöka göra den klar. Det är inte alltid så lätt att slutföra en stickning som någon annan påbörjat. Men skam den som ger sig. När den var nästan klar tog garnet slut. Lyckades inte få tag på mer heller. Så vad göra? Kollade i mina gömmor och hittade lite vitt Tilda. Det är ju bomull och akryl precis som garnet till tröjan. (Cotton crepe från Sirdar) Så framkanten fick bli vit i stället för gul. Det blev nästan snyggare om jag får säga det själv,